Curăță aragazul electric ușor și rapid. Descoperă ingredientele pe care le ai în casă și le poți folosi

29 07. 2024, 09:47
Curăță aragazul electric ușor și rapid. Descoperă ingredientele pe care le ai în casă și le poți folosi

În ceea ce privește igiena casnică, unele obiecte pot fi mai greu de curățat, cum ar fi aragazul și cuptorul, în special în cazul mâncării arse și grăsimii întărite. Iată care sunt cele mai bune metode de curățare pentru aragazul electric și cum poți menține aceste electrocasnice în stare impecabilă pentru mai mult timp!

Multe persoane optează să renunțe la aragazul și cuptorul pe gaz în favoarea celor electrice. Cuptoarele electrice oferă mai multe funcții în comparație cu cele clasice și distribuie căldura uniform. De asemenea, plitele electrice au avantajele lor, putând fi utilizate pentru a fierbe sau încălzi preparate mult mai rapid decât pe flacăra unui aragaz clasic. 

Cum să cureți ușor aragazul electric

Aceste electrocasnice sunt la fel de eficiente pe cât sunt de exigente. Atunci când avem de-a face cu mâncare arsă sau grăsime sărită pe plita electrică, este important să acționăm rapid și să curățăm plita cât mai repede posibil. Cu cât murdăria este îndepărtată mai prompt, cu atât va fi mai ușor de curățat. În acest scop, poți utiliza atât produse de curățenie disponibile în comerț, cât și remedii casnice, ambele fiind la fel de eficiente. 

Bicarbonat de sodiu

Acest ingredient versatil este extrem de eficient în curățarea plitei electrice. Se aplică o strat generos de bicarbonat pe suprafața plitei și se adaugă puțină apă pentru a-l activa. Se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute pentru a dizolva murdăria, apoi se șterge cu un burete umed, o lavetă sau o cârpă moale înmuiată în apă. 

Oțet sau zeamă de lămâie

Aceste substanțe acide sunt eficiente pentru curățarea multor suprafețe din casă, inclusiv aragazul sau cuptorul electric. Încălzește o jumătate de lămâie în cuptorul cu microunde și folosește-o pentru a freca plita, cuptorul sau chiar cuptorul cu microunde. Lasă să acționeze câteva minute și șterge cu o cârpă moale. Pentru o curățare mai intensă, poți amesteca lămâia sau oțetul cu bicarbonat de sodiu pentru a crea o pastă activă care elimină eficient urmele de mâncare arsă greu de îndepărtat cu alte produse.

Sfaturi utile:

Indiferent dacă utilizezi produse chimice din comerț sau remedii naturale, este important să folosești o cârpă sau un burete cu suprafață moale. Chiar și în cazul grăsimilor arse și întărite, evită să folosești bureți abrazivi, deoarece aceștia pot zgâria ușor suprafața sticlei. Pentru a menține plita și cuptorul în stare impecabilă, este recomandat să le cureți după fiecare utilizare pentru a preveni arderea urmelor de mâncare, ceea ce le face mai dificil de îndepărtat. În timp ce cureți plita, asigură-te că aștepți suficient timp după ce ai oprit-o și că s-a răcit complet pentru a evita accidentele casnice.
Sursă foto: social media